Tystnaden bryts?

Jag veeeeet, det har varit fantastiskt tyst här. Vet inte vad jag skall skylla på egentligen – husarbetet, jobbet, fritiden eller allt runt omkring. Har i alla fall upptäckt att jag måste nog tillbringa lite mer tid framför datorn varje kväll för att få jobbat undan vissa grejer – och då borde man ju ha tid att slänga iväg ett blogginlägg också.

Det har hänt mycket på senaste, men skall man dra det i korthet:

Mats Odell kallade de rödgrönas politik för ”Toblerone-politik – man tar det på kortet och skickar räkningen till medborgarna”. Självklart ramaskri från hela vänster-falangen och 6 sidor om affären i Aftonbladet. Dock – hur många sidor blev det när Mona kallade regeringens politik för ”satanistisk”?

Grekland har gjort bort sig – under många år – samtidigt som Tyskland och Frankrike också har struntat i stabilitetspakten. Dock har Grekland gjort det tre resor värre, så nu sitter dom där. EU måste låna ut miljarder och miljarder och Grekland måste själva skärpa till sig lite. Jag menar, pension vid 53 år ålder, 14 månadslöner osv… och det har dom mage att strejka.

Appropå Greklandskrisen – hörde Lars Ohyl från Västerpartiets kongress. Han sa att de som hade tjänat på krisen i Grekland var ”bankerna och de rika”. Någon som har missat något i den analysen.

Oppositionen har lagt en budget för ”jobben”. Dock innehåller den bara infrastruktursatsningar (alla arbetslösa är tydligen byggarbetare), utbildningssatsningar (var det inte jobb vi skulle ha?) och mer bidrag (skattehöjningar för alla för att folk med en inkomst upp till 30000 kr/mån skall få 80% av lönen när dom är sjuka). Självklart pådyvlat med en förmögenhetsskatt (nej, förlåt. en ”skatt för förmögna”), fastighetsskatt, bensinskatt och alkohol/tobaksskatt. Det enda vettiga i förslaget var att småföretag skulle få sänkt arbetsgivaravgift…

Mikaela Valtersson tyckte i samband med förslaget att de med högt taxeringsvärde på huset (det beror ju på vad folk runt omkring köper sina hus för) helt enkelt skall låna på huset för att betala fastighetsskatten. (MP) börjar visa sitt rätta vänster-ansikte.