Obama talar till barnen…

Obama har ju som bekant haft det lite motigt på sistone… han sjunker i popularitet och sjukvårdsreformen som skulle rädda världen har gått i stå. Nu försöker han dock bli poppis genom att ge sig på barnen.

Skoldistrikt över hela landet känner av arga klagomål från föräldrar som motsätter sig att president Obama via TV-sänt tal ska rikta sig direkt till eleverna […] Vita huset säger att Obamas tal är tänkt att vara ett sorts “pep-talk” för skolbarnen. Men konservativa kommentatorer kritiserar Obama för att försöka indoktrinera elever med hans vänsteråsikter, och föräldrar kallar tilltaget en olämplig mix av politik och utbildning.

Reklam mot barn skall man inte ha och att en politiker har ett ”pep talk” riktat mot nationens alla barn är lite väl långt över gränsen. En sak när presidenten besöker skolor och får svara på frågor, men att rikta ett helt TV-sänt tal mot barn är inte rätt. Det är bäst för Obama att han väljer sina ord med guldvåg. Varje stavelse som andas någon slags ideologi kommer att kritiseras hårt.