Fattig-Sverige ? Get real

I två inlägg har jag kommenterat debatten om ”fattiga” människor i Sverige. En som verkligen skall läsas när vi kommer till detta ämnet är Johan Ingerö, ledsen att det blir så många referat från honom…

Gröning medger indirekt att hennes fattigdomsbegrepp är helt subjektivt. Häri ligger problemet med Expressens serie:

”Den svenska fattigdomen kan vara att man lever under existensminimum till exempel. Etller att man skäms för att man har lite pengar. Eller att man känner sig underlägsen eftersom man inte kan leva upp till normen i detta konsumtionssamhälle.”Från leva under existensminimum till att ”känna sig underlägsen”. Här ryms både den utslagne, psykiskt sjuke missbrukaren som sover under en bro och den sextonåriga Lidingötjejen vars iPod är av förra årets modell.

Läs bägge inläggen: Live aid Skärnholmen 1 och Live aid Skärnholmen 2 så kanske bilden klarnar lite. Detta ÄR inte journalistik som den var tänkt att användas. Detta saknar innehåll och på alla sätt värdighet – både för personerna i artikeln och journalisten. Och Lotta Gröning…