Tilly lyssnar inte på det örat

Nu har Byggnads ordförande, Hans Tilly, svarat på debattartikeln om stämningen av Centrum för Rättvisa. Har börjar för – självklart – att göra Centrum för rättvisa till något ”nyliberalt”, självklart med stöd av Svenskt Näringsliv. Han gör helt enkelt övergreppet på Henrik Gustavsson till storpolitik.

Tilly inser dock inte att man inte vill försvaga kollektivavtalen eller facken. Facket lyckas – med aktioner som detta – väldigt bra själv, så det behöver man faktiskt inte göra något åt. Det som det faktiskt handlar om är att skydda en individ mot en stor organisation, att skydda friheten att två parter på frivillig basis kan upprätta ett avtal. Man kan tycka att det är självklara saker, men inte när det gäller arbetsmarknaden.

Hoppas Byggnas åker dit så det svätter om det!