Ännu en sak till på listan

I Sverige satsar vi på ett par typer av brottslighet som tydligen måste vara de stora hoten mot vår nation och dess medborgare. Dessa är:

  • Narkotikabruk – märk här att jag inte skriver ”missbruk”, utan ”bruk”
  • Narkotikasmuggling – höga straff här ska jag säga
  • Fortkörning – t.o.m. automatiserad idag. Kameror överallt och polisen står gärna på motorvägar för att fylla kvoten. Ingen kör ju liksom för fort utanför skolor
  • Skattebrott – även här, låååånga fängelsestraff. Man skall faneme inte sno från staten

Till denna herdersamma lista kan vi nu lägga – tattaaa! – fildelning. Inte nog med att film-/skivindustrin fick en egen lag (IPRED) utan nu har dom också en ”Special Task Force Unit” som skall jaga fildelare. Fildelarna själva håller dock på att gå under jorden, så den STFU lär nog utökas, eller ha jävligt långtråkigt på jobbet.

Jag vill dock pusha för lite andra brott som istället borde få lite mer uppmärksamhet:

  • Rattfylla
  • Misshandel
  • Stöld
  • Dråp/mord
  • Skadegörelse

Märker ni den pricipiella skillanden mellan det samhället och min lista? Samhället jagar det som är brott mot staten, jag vill att vi skall jaga brott mot personer. Nation mot individ alltså. Om någon röker lite gräs eller kokain på någon krog – är det inte bättre att lägga resurserna på att sätta dit de personer utanför krogen som misshandlar? Om dom sedan är fulla, höga eller bara dumma gör väl ingen skillnad. Slåss man på allmän plats skall man få ett straff. I vad ligger det svåra?