Sjuka straff för TPB

Kör man ihjäl någon med sin bil på fyllan får man 6 månader i finkan. Dödar man en annan människa får man betala skadestånd till de efterlevande på några tiotusentals kronor.

Tillhandahåller man en sökmotor, där det finns tillgång till uppladdade filer av olika slag, får man 1 år i fängelse och betala ett skadestånd på 30 miljoner kronor. Dags att se över staffskalorna. Johan Ingerö skriver om detta också…

Dessutom är det feltänkt att film- och musikindustrin förlorar pengar. För dom har ingen aning om jag hade köpt samma musik/film som jag faktiskt laddar ner. Det som därimot händer är att jag kan gå på konserter och föreställningar som jag annars inte hade gjort.

En annan intressant synpunkt kommer från ”Enligt min humla”:

Om Per Gessle däremot kysser en Opel på skiva så kommer han att tjäna pengar på det. Där har vi den verkliga “stölden” – det faktum att det finns en gräddfil i kulturbranschen som gör att om du blivit tillräckligt känd är du garanterad att dra in pengar oavsett vad du släpper för skit. Aktörerna i gräddfilen stjäl från alla andra upphovsmän. Fildelning kan ändra på det. Alla dessa upphovsmän som aldrig får någon som helst hjälp med marknadsföring men ändå bör avstå större delen av intäkterna för sitt arbete till ett bolag enbart för ynnesten att bli utgivna har en möjlighet att bli sedda, upptäckta, älskade, genom fildelning. Klart som fan att gräddfilen bävar!

Man undrar vart detta kommer att sluta.

[SvD]