Vettiga poänger från Gidehag

Robert Gidehag är VD för Skattebetalarnas förening (vilken jag för övrigt är medlem i) och har en blogg där han idag sätter fingret på en viktig grej:

En LO företrädare förklarade hur han (och LO) ser på fastighetsskatten. Logiken är så här: Eftersom förmögenhetsskatten inte är bra ur ett tillväxtperspektiv bör den inte återinföras. Men då kommer några grupper att bli rikare (märk väl utan att några andra blir fattigare) så därför måste vi höja en annan skatt som symboliskt straffar rika. Därför bör vi skruva upp fastighetsskatten på dyra fastigheter. Visserligen är det inte alls säkert att det är samma grupper som drabbas av detta som får sänkt förmögenhetsskatt. Men det ser bra ut för ”rättvisan”.

Ursäkta-säg-det-igen. Det är alltså så att man uppenbarligen VET hur jävla korkad man är, men fortsätter ändå att driva testen för att – tja – locka väljare/medlemmar. Det är så att man baxnar. Dessvärre har (S) och LO gjort detta så så framgångsrikt under många år, så det är såhär vi svenskar tänker. Folk blir alltså ”rikare” när dom får lägre skatt. All inkomstökning (eller snarare en minskad tvångsutgift – alltså skatt) för en person MÅSTE innebära att någon annan per definition får MINDRE pengar.

Hur är man funtad då?

[Robert] [Skattebetalarna (gå med!)]