Varför skall jag betala för din hobby?

Jag gör mycket på min fritid… saker som jag tycker är oerhört roligt och givande. Och som sprider glädje till andra. Håller på med ideell idrott, dömer och är med i styrelser. Jag driver också en litet företag som syssla med webdesign och grafisk produktion.

Dock kan jag inte leva på dessa saker. Det ger mig helt enkelt inga pengar – inte pengar tillräckligt för mig att leva det liv jag vill leva. Därför har jag ett jobb. Ett jobb där jag skapar värde för det företag som jag jobbar på och som i sin tur ger mig lön för detta.

Hobby är för mig något som man gör för att man tycker det är kul, men som man inte kan leva på.

Mats Söderlund beskriver in hobby:

Jag är poet, jag skriver dikter om ensamhet, kärlek och död. Jag vet inte vad de gör för nytta. Inte många läser mina dikter.

Och då ÄR det en hobby Mats, eftersom du inte kan överleva på det. Utan mina pengar… som via det offentligas tvångsutövning (beskattning) tas ifrån mig. Så sluta tacka mig, jag vill inte ge pengar till dig. Jag köper böcker, men inte dina. Jag går på teater ibland, men inte något som du är involverad i. Så snälla sluta ta mina pengar ifrån mig.

[Aftonbladet]