Pseudoanalys var ordet

Saxat ur SvD:

Siffror som Saab har tagit fram och som SvD Näringsliv tagit del av
visar på att staten går miste om 4,5 miljarder kronor per år i
uteblivna skatteintäkter och kostnader för arbetslöshetsförsäkringar om
Saab läggs ned.

–Det är en pseudoanalys eftersom det förutsätter att ingen
verksamhet uppstår efteråt och att ingen får nytt jobb, säger Jöran
Hägglund.

Det är precis så som det är. Att de anställda på SAAB går direkt ut i arbetslöshet – och att inte någon hittar något nytt jobb är ju så osannolikt så att det knappt är värt att diskuteras. I Trollhättan lades NOHAB ner, men i de lokalerna finns nu andra typer av företag. Samhället är dynamiskt i allra högsta grad och man skall lägga sin tro på de människor som kan blir av med sina jobb. Inte trycka ned dom genom att måla upp domedagsprofetsior.

Det har ingen nytta av!

[SvD]