Så kul man kan ha det ombord!

Berusade maskinister med paraplydrinkar i näven. Så kul har dom uppenbarligen ombord på Silja Symphony. Annat är det ombord på Stena Freighter. Ensam, äpplejuice och spiknykter 🙂

Nä, allvarligt talat. Så här får det väl bara inte gå till. Och detta kommer också bara några dagar efter det att DN rapporterade om en maskinist som stoppade ett Norgeflaggat lastfartyg i Södertälje. Men tillbaka till Silja – det verkar vara lite mer klass på dom maskinbefälen.

De visade oss hur alla maskiner används samtidigt som de stod och drack sina drinkar. De sa att de egentligen inte fick göra så, säger en av passagerarna som blev medbjudna.

Trist att sjöfarten endast kommer i tidningarna när sånt här händer. Vi skall dock ta reda på om det verkligen VAR vaktgående befäl – artikeln verkar vara framställd så – eller ”bara” dagmän (alltså dom som bara jobbar dagtid). För även om man inte skall dricka ombord har vaktgående personal mycket större inverkan på säkerheten än vad dagmännen har.

Dock skall man självklart inte dricka sprit till halv fem på morgonen… Jävla idioter. Fast det är väl bara att säga ”jag är akoholist”, gå i terapi några gånger och så är dom väl tillbaka på jobbet.

[Spritfest på maskindäck – Nyheter – Expressen.se] [Full maskinist stoppade lastfartyg – DN.se]