Politik för 2000-talet – pystan!

När det gäller politikernas vilja att styra oss medborgare finns det väl knappast något område som är lika ”kärt” som familjelivet. När statistiken inte går med politikernas vilja, då gäller det att ta nya tag. Att vi som bor i Sverige inte vill eller kan eller har lust att dela föräldraförsäkringen exakt 50-50 är ingeting som gillas av Ylva Johansson (s)

Vi har ju varit världskända för en familjepolitik med tydlig jämställdhetsprofil. Men det är dags för en uppgradering, så att vi får en politik för 2010-talet

Borde inte en ”politik för 2010-talet” betyda att politikerna INTE la sig i lika mycket i människornas liv, speciellt inte på den mest privata fronten av alla: hur vi sköter vår familj?

Fast samma sak gäller ju (s) motstånd till vårdnadsbidraget: när man ger familjer möjlighet att INTE utnyttja den kollektiva, offentliga barnförvaringen – förlåt – barnomsorgen är man emot det. När en familj kanske vill vara hemma något mer än vad föräldraförsäkringen tillåter istället för att sätta sitt barn med 35 andra barn uppdelat på 3 vuxna – då är det klart att man går emot det.

Svenska familjer – fall in i leden nu och dela föräldraförsäkringen, inga privata skolor, skicka in ungarna på dagis vid ett års ålder och jobba istället. Eller så kan man rösta på Alliansen och få möjligheten att bestämma själv.

[SvD » Inrikes » S vill ha delad föräldraledighet] [SvD – Göran Hägglund ryter tillbaks]