Vad gör jag ?

Tja – lite uppdatering på området ”vad jag håller på med”. Just nu sitter jag ombord på Stena Freighter (i maskinkontrollrummet) och går vakt. Har ”klarat av” 6 timmar och 41 minuter av min tolv-timmars-vakt och efter det blir det lunch, dusch, film, bok, sömn i precis den ordningen. Jag skall jobba ombord här till nästa måndag (den 26e) och sedan blir det jag-vet-nog-inte-riktigt, men det finns lite semesterplaner att ta av. Några dagar ledig blir det, men jag måste få jobbat lite också – frågan är om man kan göra lite disansjobb. DET hade varit grymt skönt…

Stena Freighter är en lastbåt (nja, vi är officiellt en passagerarbåt, eftersom vi tar 12 chaufförer) men vi kör bara rullande gods. Studsar fram och tillbaks mellan Göteborg och Travemünde. En resa per dygn… är alltså varannan dag i Göteborg.

Kaffet är förberett för att ”knäppas på” när gänget kommer ner vid åtta-snåret, då får jag gå upp och äta lite frukost och sedan från nio är det inkörare till Travemünde. Framma lite efter 10 och efter nedstängning maskinerna är klockan 11 och då kanske man har något lite småjobb att klara av innan min avlösare kommer klockan 12…

*gäsp* Har inte druckit något kaffe inatt – det känns. Fast jag inbillar mig att jag kommer att sova bättre sedan… nåja, vi får väl se !