Skrämselpropaganda från Systembolaget

Systemet känner sig hotat… och för att behålla monopolet (i mitt, ditt och alla andra medborgares intresse förstås) så har dom hittat någon forskarrapport och sedan presenterat den på ett sätt som självklart skall få alla vettskrämda. Idén går ut på att man tar självklarheter och framställer dom som negativa…

Man skulle kunna köpa vina där man köpter maten

Och det skulle dyka upp nya lågprisprodukter.

Urvalet skulle vara mindre i mataffären än på systemet
man i större städer skulle säkerligen finnas specialbutiker *

Att avskaffa ett monopol betyder långt ifrån att Systembolaget skulle försvinna. Jag tycker det ska vara en mänsklig rättighet att kunna köpa en flaska rött när jag handlar mig köttbit och potatissallad i ICA-butiken. Systembolaget har ju en nisch i och med att dom HAR ett fantastiskt sortiment så dom kommer ju inte att försvinna.

Vad * betyder står inte, men det är väl något finstilt någonstans som hänvisar till rapporten, men jag har inte lyckats hitta något. Bildspelet fortsätter…

Man skulle kunna köpa starklök, vin och sprit på fler ställen. 8000 jämförst med för dagens 411

Och de flesta skulle ha längre öppetider än systembolaget

Men ålderskontrollen skulle bli sämre enligt forskarna

Bara för att man lejer ut tobaks- och alkoholförsäljning på alla möjliga småhandlare, så kanske man snarare skall se till att vara lite mer restriktiv när det gäller utskänkningstillstånd. Sedan vet ju alla mycket väl att ungdomar får tag på alkohol iaf. Kanske bättre att dom köper ett sex-pack i kiosken än dricker hembränt vid Fritidsgården? Tydligen går ju trenden åt rätt håll, i alla fall om man skall tro Ungdomsstyrelsen eller varför inte DN.?  Så fort man ”släpper” på något så går det upp men sedan går det ner och stabiliserar sig på en lagom nivå. Nu åker folk till Tyskland och handlar öl och sprit, borde vara med miljövänligt att kunna handla det när man vill hemma i kvarteret?

Annars bränner folk hemma eller köper av lastbilschafförer, när dom flyger eller överallt annars. Man blir ju dessutom tvungen att planera sitt liv runt Systemets öppetider – varför slutar så många tidigare på fredagar? Jo, för att hinna till Bolaget inför helgen. Hur mycket arbetstid förloras inte på det ?

Hela propagandafilmen kan ses på http://www.systembolagetkampanj.se/forskarrapport/