Deltidsarbetslös

Regeringen har ändrat reglerna så att man inte skall kunna glida runt på A-kassa på deltid mer än 75 dagar. Stämplar man 2 dagar i veckan blir detta alltså 35 veckor – helt okej för att få fullt betalt för att jobba 60%. För det måste man väl ändå säga?

Problemet är ju förstås att folk blir ledsna när deras härliga liv förstörs. Nu måste dom ju helt plötsligt söka ett nytt heltidsjobb alternativt hitta ett annat för att fylla upp de resterande 60% med. Men det är inte svenskar vana vid. Att ha två jobb samtidigt är det ingen som har, för det gör man bara i Amerika:

Det finns en risk att vi får ett amerikaniserat samhälle med en arbetsmarknad där du behöver både två och tre jobb för att överleva

Säger Malin Ackholt som är skolkurator på deltid. Hon säger dock i paragrafen ovanför att hon VILL jobba heltid, men kommunen kan inte erbjuda henne mer. Men om nu Malin VILL jobba heltid, fast inte skaffa ett andra jobb och fyll ut till en heltid ? Vad är det för hemskt med detta? Om hon nu vill arbeta heltid, så får hon väl fixa det då, inte skylla på regeringen (som har fyllt ut hennes lön) eller kommunen (som eftersom regeringen fyller ut lönen inte har något incitament för att utöka Malins tjänst till en heltid) .

Och självklart har ju Aftonbladet krönt hela artikeln med en bild på en ledsen Malin tillsammans med sonen. Så att det verkligen skall kännas i hjärtat – för då behöver man nämligen inte tänka !

[Aftonbladet]