Och fattigdiskussionen fortsätter

Måste bara skicka vidare er till Johan Ingerö som idag får spel på Expressens chefredaktör Thomas Mattsson:

Men det råkar förhålla sig så här, din eländiga brännvinspublicist, att det visst finns fattiga människor i Sverige. Expressen har inte orkat rapportera om dem, men de finns där:

  1. Det finns psykiskt sjuka människor som fallit offer för nittiotalets välmenta men misslyckade psykiatrireform.
  2. Det finns narkomaner som behandlas som parior eftersom de hade den dåliga smaken att bli beroende av olagliga kemikalier istället för av den lagliga och socialt accepterade alkoholen.
  3. Det finns människor som tagit sig ur sina mest akuta kriser men som fortfarande saknar bostäder och drar in extraslantar på att sälja Situation Stockholm.

Dessa människor sover inte sällan under broar, i kartonger och invirade i mattor, men de fick inte en rad i Expressens artikelserie, ty de köper inte kvällstidningar. Det gör däremot ensamstående mammor med låg eller obefintlig utbildning som, delvis på grund av egna livsval, inte har råd med utlandssemestrar.

Johan har en fantastisk gåva att på något sätt väga orden så att man verkligen ser hur politiskt inkorrekt förbannad han är, samtidigt som han ändå är hövlig på något sätt. Kunde jag ens ta mig något steg mot detta hade jag varit överlycklig. Läs hela!