Det är vänstern som skapar de fattiga

Jag blir jävligt less på artiklar som denna, när det klagas på att ungdomar inte kan köpa jeans för 1300 kr. So ? Höjden av idioti är Lotta Gröning:

Det är skam att stämplas som fattig och en skam att avvika för mycket från andra. Det innebär att människor med dålig ekonomi ställs inför stora svårigheter.Ofta kan de inte konsumera eller också måste de handla varorna till dyrare pris.

Varför är det en skam att stämplas som fattig? Jo, för att ni gör en snyft-snyft-reportage i flera delar i Expressen där i hävdar att ”alla som inte kan köpa märkesjeans till sina barn är fattiga, misslyckade föräldrar och er är det synd om”. Vänstern är väldigt bra på att på egen hand trycka ned folk i skorna för att sedan politiskt driva att höja skatten för samtliga (inklusive ”de fattiga”) för att det fattiga skall få  det bättre (subventionerade jeans kanske?). Så urbota dumt…

Har du dålig ekonomi kan det vara för dyrt att köpa storpack som ger lägre priser och svårt att nyttja reor. Många känner sig dessutom tvingade att låna till konsumtion. Kanske av rädsla för att avvika för mycket från normen.

Ehh… om du sparar dina pengar en månad så lovar jag dig att du har råd att köpa storpack. Det ÄR inte så mycket pengar – ens för någon som jobbar timmar på hemtjänsten. Svårt att utnyttja reor? Jag utnyttjar aldrig reor – jag köper helt enkelt inga kläder. Och vem känner sig tvingad att konsumera? Om Expressen istället hade stuntat i artikeln eller vinklat det så att ”de fattiga” människorna faktiskt mår bra, har tak över huvudet, har mat på bordet och får hjälp från socialen och att detta faktiskt inte ÄR något att skämmas för. Att vi som samhälle ställer upp när det går åt fanders, då hade trycket ”att konsumera” minskat. Folk hade mått bättre.

Det är artiklar som denna som skapar misär – inte löser den. Läs också Peace, Love and Capitalism