Angående pensionen

Jag har alltid tyckt att det här med pensionen är ett tvångssparande vilket vi inte har någon kontroll på. ”Ministry of Truth” sätter orden i helt rätt ordning:

Jag har länge varit av åsikten att pensionssystem och pensionssparande i regelrätta pensionssystem är för idioter: du lägger undan pengarna i 30-40 år utan att kunna komma åt dem, du ger ofta upp kontroll över deras placering till andra som får provision på att flytta runt pengarna, oavsett vilka resultat det ger dig, och politikerna kan rätt vad det är ändra reglerna under dig utan att du har minsta chans att komma åt pengarna. Är det så främmande att tro att en framtida vänsterregering inte skulle tycka att “höginkomsttagare” har oförtjänt höga pensioner och därmed helt enkelt konfiskerar alla privata pensionsbesparingar utöver en viss summa?

Vad är din syn på saken? Hade du hellre velat ha alla pengar som du betalar in i pension för dig själv? Jag hade helt klart velat ha det.

[Hur pensionsystem alltid kommer att r**kn***a dig hårt « Ministry of Truth]