Det är dåligt med trygghet

I alla fall om det blir för mycket av den. Vilket vi har kommit till i detta avlånga land som kallas Sverige. Vi överbekyddar – inte bara våra barn – men också oss själva på alla möjliga sätt. David Eberhard, överläkare på psykakuten på Stankt Görans sjukhus påstår detta i sin bok ”I trygghetsnarkomanernas land” och jag håller med – har nämligen läst boken.

Barnen förbereds inte på vuxenlivet. Det kan man se redan på tonåringar, de är otroligt stressade och det tror jag inte beror på att skolan har blivit hårdare, utan på att de inte är vana vid att man ställer krav på dem

Boken är klart läsvärd – även om det KAN bli lite väl överdrivet och dras till sin spets mellan varven. Men poängen är ändå helt rätt. Vi rustar inte människor för att ta livets motgångar – för dom finns ALLTID! Varför har vi annars unga människor som söker till psykaktuen för att pojk/flickvännen gör slut, eller utbrända personer som sitter i kassan på ICA?

[David Eberhard: ”Vi överbeskyddar våra barn” – Allt om Barn]