Välkommen till vår värld

Jag var i förra veckan med på ett arrangemang som heter ”Välkommen till vår värld” som drivs av Västsvenska Handelskammaren. Projektet riktar sig mot gymnasieungdomar och -lärare för att ge dom en bild av vad näringslivet är och vad man kan göra inom det. Vill man rädda världen så ska man jobba i näringslivet – det är nämligen vi som löser problemen. Så är upplägget iaf.

Ett antal västsvenska företag ställde upp med var sin ”ung medarbetare” för att berätta om sitt yrke och livsstil och jag hamnade som representant för Stena Line. Dan Sten Olsson var också med och höll tal inför lärarna.

Jag hamnade till och med på Web-Tv, se här om ni är intresserade. Man märker vilken oerhörd göteborgska man pratar och det som sades kanske inte var så perfekt. Nu när jag har tänkt efter lite så skulle jag nog säga att lärarna behöver uppmuntra eleverna mer till att göra det som dom tycker om – men samtidigt betona vikten av att faktiskt sätta sig in i alla ämnena – även de som är tråkiga.