Kan man få köpa en present – nope!

Skall i helgen flyga till Holland och får där låna en säng för två nätter och tänkte då förstås bjuda på en liten tack-present. Tänkte då köpa en uppsättning ”Svenska Nubbar” – både till min värd samt till personen som har arrangerat resan. Det är landhockey jag skall ner och döma om det var någon som undrade.

Självklart står det ”Available for non-EU destinations” på prislappen, men jag tänkte nog ändå att man kunde köpa – dock för en dyrare penning, men det är det värt. En present måste få kosta!

Men nej, det gick bara inte. ”Tyvärr får du inte det och detta är på grund av Systembolagets monopol”. ”Ett jävla land vi lever i” muttrade jag och gick iväg.

Ja, vad ÄR det för land vi lever i egentligen. På en internationell flygplats, nummer två i landet kan alla vuxna, myndiga personer från hela Europa INTE köpa sig en flaska svensk sprit (eller annan sprit för den delen) med sig hem. Jag begriper inte att inte någon reagerar på detta och att det ens är tillåtet. Kan inte EU göra någon nytta för en gångs skull.