Inte konstigt att SVT går back

Satt precis och kollade på Aktuellt. Där har man ett långt reportage om förslag till ändrade regler för fotbollshuliganer. Det skall bli fängelsestraff för att springa in på planen och att ha med sig smällare. Dessutom skall polisen kunna anmäla personer så att dessa blir avstängda från allsvensk fotboll i 1 år. Bra regler kort och gott – att detta inte har hänt innan. Nåja, Sverige är väl inte kända för hårda tag direkt (förutom mot skattesmitare).

Men det var inte det jag skulle skriva om, utan om själva nyhetsrapporteringen. Först kör Aktuellt ett reportage på knappt 1 minut, men när Västnytt kommer igång (precis efter Aktuellt om du inte visste) då kör dom samma nyhet igen. Som förstanyhet. Visst kan man väl se som att det är besparande att faktiskt dela nyheter med varandra, men om det nu ska vara lokala nyheter, så sänd lokala nyheter – inget annat. Annars kan man ju korta ner nyhetssändningen och sända något annat – billigare.

Dessutom är det irriterande när man får samma nyhet i ansiktet – hade väl varit roligare med just Västnytt och inte Riksnytt (även om nu nyheten berör oss…)