Det tog ett tag

SVT skall nu äntligen börja sända nyheter på helgen. Den 9 februari i nådens år 2008 skall vi i Sverige få nyheter även på helgen. Märk väl att vi har kunnat köpa sprit på lördagar sedan 2000 men nyheterna (är det inte det som Public Service ska hålla på med?) får vi vänta på.

Det som är ännu mer lustigt är att TV4, denna sponsorstyrda och partiska kanal har sänt nyheter på morgonkvisten sedan 2000. Söndagssändningarna där började 2004.

Varför har SVT släpar efter så? Troligen är det väl alla pengar som läggs på Melodifestivaler och idrottsevenemang så har man inte haft råd. Nu vid årsskiftet när avgiften höjdes så gick det vägen att låta nyhetstörstande människor få sitt begär mättat även på lördagar.

MEN – ser man trailen för lördagssändningarna så framkommer det att lördagssändningen endast är en reprisering av inslagen som har varit i veckan.

Avgiften höjdes väl för lite 😀