Oh captain, my captain

kommer väl från ”Döda poeters sällskap” om jag inte missminner mig. Självklart kommer det ursprungligen från en dikt, men jag orkar inte ta reda på exakt vem det var. Men, det var långt ifrån det jag skulle skriva om – det var nämligen detta:

Ett flygplan nödlandar på Heathrow, allt går bra och kaptenen hyllas för sitt hjältemod. Han har landat planet – hipp hurra, hurra, hurra. Ja, för det måste väl vara kaptenen som gör det? Nope – inte i detta fallet iaf. Det var tydligen andrepiloten som styrde planet den sista biten. Allt enligt hjältekaptenen själv 🙂 Lustigt att journalister åter igen har bevisat hur ynka värdelösa dom är på att riktigt ta reda på vad som händer – framförallt på områden där dom inte riktigt har någon kontroll. Pinsamt värre! Att man låter sin romantiserande bild av en stor stark kapten som löser all världens problem skina igenom i nyhetsrapporteringen är rätt lustigt…

[Aftonbladet]